Voor een lang gezond leven! 
Welkom bij De Leefstijlunie
Wij geven jou inzicht en uitzicht
op een succesvolle terugkeer
naar werk en/of school


Nog half dronken stapte ik op mijn fiets. Het was zondag, half negen ’s ochtends. Acht km is het van Vlagtwedde naar Bourtange. Ik zette de discman aan en drukte de stopwatch in. Vastbesloten het record van vorige week te breken. Ik kwam aan bij de kroeg die, wat ik toen nog niet wist, altijd in mijn hart zou blijven. Ik pakte een sopje. Wc’s en bar schoonmaken, terwijl Bruce Springsteen Thunder Road, Badlands en Candy’s Room voor me zong.
Het was augustus, hoogseizoen, dus heel druk. Met vier collega’s werkten we keihard om die massa mensen te voorzien van pannenkoeken, appeltaart, bier en koffie. Met onze baas achter de bar. Nooit weer heb ik iemand ontmoet met zoveel discipline en werklust. We werden met de harde hand opgeleid, m.a.w., altijd bang om iets fout te doen. Eerlijk, ik heb lange tijd opgezien tegen de zondag. Stoppen? Mijn vader zei: “Zet nou maar even door..”. Dat deed ik, drie jaar lang. Totdat ik geen fouten meer telde, totdat ik mijn baas waardeerde voor wat hij mij allemaal leerde, totdat het bijna raar voelde om geld te krijgen voor iets dat zo leuk was.. De volgende drie jaren waren één groot feest.
De beloning van WERK?! Mijn ervaring is dat de beloning vaak iets totaal anders is dan je verwacht.


Het hebben van werk/dagbesteding is één van de belangrijkste componenten van een lang gezond leven.
Niet (meer) kunnen werken is meestal leefstijl gerelateerd. Denk aan uitval door stress (kosten; 2,8 miljard euro per jaar) en hart- en vaatziekten. Het feit dat leefstijl de oorzaak is, ligt vaak niet aan de oppervlak. We doen het af met te hoge werkdruk, faalangst, lichamelijke klachten. Als je echt gaat kijken naar leefstijl (= hoe iemand zijn leven inricht), dan zul je in de meeste gevallen de echte oorzaak vinden.
Met andere woorden, Leefstijl is een vanzelfsprekend onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Met gigantische opbrengsten voor zowel (toekomstige) medewerkers als organisaties. Hieronder zie je wat wij voor jullie kunnen doen.

Oorzaak uitval

Oorzaak uitval

Soms lukt het (even) niet om naar je werk of school te gaan. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Je krijgt een griepje, er is iemand overleden of de stress in je privé situatie wordt je teveel. Als thuis zitten langer dan drie maanden duurt, verandert heel geleidelijk je leefstijl (de manier waarop jij je leven inricht). Dat heeft veel gevolgen voor een makkelijke terugkeer naar school of werk.

Ja, ik werk al drie maanden niet Dan is het zinvol om te onderzoeken of leefstijl hierin een (grote) bijdrage levert. Dit is verrassend vaak het geval, ook als je denkt dat dit bij jou niet zo is. Meld je aan voor de LC-scan!

Resultaat Je kent de huidige oorzaak van jouw uitval en kunt hier samen met onze Leefstijldeskundige wat aan doen.

Hogere inzetbaarheid na vijf weken

Hogere inzetbaarheid na vijf weken

Inzetbaarheid is afhankelijk van veel factoren. Hoe goed je voor jezelf zorgt is een zeer belangrijke factor. Hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe hoger je inzetbaarheid is. Je bent verminderd inzetbaar als je regelmatig ziek bent, of altijd vermoeid bent op je werk. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat er minder uit je handen komt dan anders.

Ja, ik ben verminderd inzetbaar Meld je aan voor de LC-scan. Met onze Leefstijldeskundige onderzoek je waar binnen jouw leefstijl mogelijkheden zijn om de inzetbaarheid te vergroten.

Resultaat Na vijf weken heb je meer energie. Je bent productiever en vaker inzetbaar.

Terug naar werk/school

Terug naar werk/school

Het hebben van werk is zoveel meer dan maandelijks geld op je rekening. Dat merk je vooral wanneer je geen werk hebt. Geen werk hebben, betekent ook een totaal verandert dagritme. Dit heeft meestal negatieve gevolgen voor je leefstijl. Wat terugkeer naar werk bemoeilijkt.

Ja, ik wil weer aan het werk Werk helpt je om geestelijk en lichamelijk fit te blijven. Andersom geldt, iemand die lichamelijk en geestelijk fit is, wordt sneller aangenomen dan iemand die dat niet is. Meld je aan voor De LC-scan om samen met onze Leefstijldeskundige te onderzoeken met welk leefstijlcomponent jij aan de slag moet om eerder een baan te vinden.

Resultaat Een werkgever heeft meer interesse in jou, want je bent lichamelijk en geestelijk fit om weer aan het werk te gaan.

Specialistische leefstijlzorg voor jou.

Wij weten uit ervaring met honderden cliënten dat de vicieuze cirkel die ontstaat bij uitval op werk en school heel moeilijk zelf  te doorbreken is. Verandering in dagritme leidt veelal tot een slechter slaappatroon, dus vermoeidheid, waardoor gezond eten ook lastiger wordt. Alleen deze twee factoren leiden er al toe dat je minder beweegt. Met als gevolg sombere gedachten, die kunnen leiden tot depressieve gevoelens. Dan wordt het steeds lastiger om jezelf bij elkaar te rapen en terug te gaan naar werk of school. 
Wij zijn gespecialiseerd in het analyseren van jouw dagritme en in welke mate dit effect heeft op productiviteit en terugkeer naar werk. Daarnaast kunnen onze Leefstijldeskundigen samen met jou dit patroon doorbreken. We nemen alleen genoegen met kwalitatief hoogwaardige leefstijlzorg. Hierdoor kun jij straks optimaal functioneren. Wij hebben veertien jaar ervaring met het aanbieden van leefstijlzorg en onze Leefstijldeskundigen hebben een HBO-opleiding van vier jaar om deze leefstijlzorg te kunnen aanbieden. Voor meer info check Wat wij doen.

 

Aanmelden

Is één van bovenstaande wensen op jou van toepassing? Laat het je werkgever of gemeente weten. Zij kunnen je aanmelden! Natuurlijk mag je ook zelf contact met ons zoeken, wij geven je graag antwoord op al je vragen.