Voor een lang gezond leven! 
Welkom bij De Leefstijlunie
wij geven jou inzicht en uitzicht
op een lang gezond leven

Mijn frikadel speciaal en ik! Maar jij bent toch Leefstijldeskundige? hoor ik dan vaak.. Ja en?? Iedere zaterdag is het bij ons patatdag. Vanaf 16.00 uur zit ik meestal al te wachten totdat ik naar mijn favoriete snackbar in Groningen kan.. Veel verder dan nodig, want ja ik ben nogal kieskeurig. Als een kind zo blij loop ik met onze patat en snacks de huiskamer binnen, om vervolgens voor de tv mijn patat oorlog en frikadel speciaal te eten... Tis iedere week weer genieten :D
Is een frikadel speciaal gezond? Nee! Is mijn leefstijl gezond? Ja, heel gezond!
Tijdens onze trajecten hoor ik zo vaak uitspraken over leefstijl van zowel cliënten als opdrachtgevers, waarvan ik denk: Hoe kom je daarbij?? Meestal zijn het algemene waarheden over leefstijl. Deze waarheden hoeven helemaal niet waar te zijn. Of het hoeft jouw gezonde leefstijl helemaal niet in de weg te staan! Klaar voor verandering die bij jou past? Meld je aan en geniet van de vele voordelen die een gezondere leefstijl jou te bieden heeft!
Weer een gezonde bloeddruk

Weer een gezonde bloeddruk

Een verhoogde bloeddruk is meestal het gevolg van één of meerdere ongezonde gedragingen in je leefstijl. Onze Leefstijldeskundigen zorgen samen met jou voor een aanpak

Ja, mijn bloeddruk is verhoogd Meld je dan aan voor de LC-scan. Samen met onze Leefstijldeskundige onderzoek je waar aanpassingen gewenst zijn. Vervolgens krijg je een LC-training waarin je leert hoe deze aanpassingen door te voeren in je eigen leven.

Resultaat Een gezonde bloeddruk (soms al na drie weken!)

Grip op psychische klachten

Grip op psychische klachten

Leefstijl verergert óf verbetert psychische klachten. Depressie, angst en stress. Het leidt vaak tot ongezondere keuzes in nachtrust, beweging, voeding en ontspanning. Dit brengt je in een vicieuze cirkel, waarin klachten verergeren.

Ja, ik heb psychische klachten Meld je dan zeker aan voor de LC-scan. Samen met onze Leefstijldeskundige onderzoek je waar jouw leefstijl kan bijdragen aan het verminderen van klachten.

Resultaat Vermindert psychische klachten. Stabiliseert het dagelijks leven.

Genezen van Diabetes type 2

Genezen van Diabetes type 2

Diabetes type 2 is een volledig leefstijl gerelateerde aandoening. Een voordeel hiervan is, dat je dit gevolg kunt terugdraaien. Dit doe je door weer gezond te leven. Waar begin je dan?

Ja, ik heb Diabetes type 2 Aanmelden voor De LC-scan is een must! Samen met onze Leefstijldeskundige onderzoek je waar de oorzaak van jouw aandoening ligt. De LC-training volgt, waarin je stapsgewijs zelf bepaald hoe jouw weg naar genezing eruit ziet. Natuurlijk onder professionele begeleiding van onze Leefstijldeskundige.

Resultaat Je hebt geen Diabetes type 2 meer!

Specialistische leefstijlzorg voor jou.
Wij weten uit ervaring hoeveel aandoeningen en klachten te voorkomen, te verminderen én te genezen zijn met verandering in leefstijl. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen heeft weleens een poging gedaan om wat af te vallen, meer te bewegen, gezonder te eten, of alles tegelijk. Dit blijkt altijd moeilijk te zijn.
In jouw geval hebben we het over een lichamelijke en/of geestelijke aandoening verminderen of genezen. Bij ziekte wil jij specialistische zorg. Bij deze aandoeningen is dat specialistische leefstijlzorg. Wij hebben veertien jaar ervaring met het aanbieden van leefstijlzorg en onze Leefstijldeskundigen hebben een HBO-opleiding van vier jaar om deze leefstijlzorg te kunnen aanbieden. Voor meer info check Wat wij doen.

Aanmelden
Bij ons zijn geen wachttijden en je hebt geen verwijzing nodig. Aanmelden of meer informatie via het contactformulier of door te bellen/mailen/appen.